SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

OM kód: 203067/012 | 8900 Zalaegerszeg, Báthory utca 58.

Intézmény logo

Zalaegerszegi SzC Báthory István Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2022. szept. 28.


Pusztai Zsuzsanna

    A turizmus világnapját ünnepeltük

    Kassay Tamás világutazó, blogger színvonalas előadásával ünnepeltük az idén a Turizmus Világnapját.

    A turizmus világnapját ünnepeltük

    Iskolánk egyik fő képzési területe, a turizmus. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy a Turizmus Világnapja méltóképpen kerüljön a szakmai programjaink közénk.

    „A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azzal a céllal hozta létre, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére.”1

    Az idei tanévben – kollégánk Hetesi Tamás ötlete alapján – a Világutazó bloggert, Kassay Tamást invitáltuk iskolánkba, aki Mr. Spabook néven is ismert. Szerettünk volna az előadóról minél több információval rendelkezni, ezért a spabook.net oldalát és a facebookblogját követtük. Sok-sok kérdés merült fel előzetesen bennünk, ezért érdeklődéssel vártuk az előadást, amelyre 2022.szeptember 28-án tudtunk sort keríteni, kb. 70 tanuló valamint az érdeklődő kollégák jelenlétében. Az interaktív előadás során a motiváció, a személyes inspirálás került a középpontba, Tamás tapasztalataival fűszerezve! Hogy érzed magad? Mi az, amiért felkelünk reggelente? Hogyan legyünk sikeresek? Szabadidődet mivel töltöd? Nos, a tanulók a kérdésekre a kahoot.com felületen válaszolhattak mobiljuk segítségével!

    Az előadásból megtudhattuk, hogy

    • egy nagyon jó előadásnál mindig van egy szűk kisebbség, akinek nem tetszik, míg a többség számára emlékezetes marad. Ellenben, ha egy előadásra a nézők 100%-a azt mondja, hogy jó volt, néhány perc múlva már nem tudnak felidézni belőle konkrétumot. Tanulság: leendő dolgozóként és vezetőként érdemes ennek szellemében megnyilvánulni.
    • A jövőben az orosz és a kínai nyelv fontossá fog válni, különösen a turizmusban.
    • Mit is jelent a kanapészörf? Fontos eszköz ahhoz, hogy olcsón felfedezhessék a fiatalok a világot és más területeken is inspirálódjanak, tudást szedjenek magukra. Utazni fontos, aki tud, menjen, kanapészörffel a lakhatás ingyenesen megoldható!
    • Miért fontos a Linkedln üzleti közösségi hálózat tagjának lenni?
    • Milyen szerepe van a network – nek az ismertté és sikeressé válás folyamatában?
    • Az influencer-piramis hogyan épül fel? Mindannyian hatással vagyunk egymásra, a legapróbb szinteken is.
    • A turisztikai főiskolai hallgatók Protégé mentorprogramjáról, előnyéről is hallhattunk.

    A saját márka építése rendkívül fontos, amelyben szerepe van az önkéntességnek is! Fontos, hogy a már sikeressé vált emberek visszaadjanak a társadalomnak és példát mutassanak a következő generációknak. A social media egy eszköz, és egyénként mi döntjük el, hogy számunkra és mások számára értékteremtő módon használjuk, vagy sem. Nem érdemes habzsolva fogyasztani a tartalmat, viszont nagyon is kifizetődő gyártani azt. A social media egyik pozitív szerepe az, ha tudatosan megmutatjuk magunkat, a gondolatainkat, a tudásunkat, szakmai eredményeinket, tanulmányainkat és rendszeresen beszámolunk ezekről, mert eljut olyan emberekhez, akiknek épp a mi tudásunkra van szüksége. Számos álláslehetőség, vagy üzleti partnerség indul el ilyen módon – utalt az összefüggésekre Mr.Spabook!

    Nos, honnét is indult a Világutazó Kassay Tamás - az ismertté válás folyamatában? Valahol Azerbajdzsánban kezdődött…motiváltan, inspiráló sikeres embereket példaképként követve. Hol tart most? A turizmus területén szakmailag elismert, a spa területén micro-influencer, és professzionális blogger, aki mára médiatulajdonossá vált és a turizmus hírek műfajában az ország második legolvasottabb szaklapját vezeti. Mindezekről meggyőződhetünk a spabook.net oldalon, és a facebook csoportjaiban.

    A professzionalizmusára egy nagyon apró példa: előadásának PPT-jébe a mi iskolánkról is épített be életkép -fotót, hogy még nagyobb hatást érjen el!

    Tamás! Köszönjük, hogy eljöttél, személyeddel és előadásoddal hozzájárultál az ismeretek bővítéséhez is, és megmutattad, hogy a siker elérhető! Munkádhoz további jó egészséget és sok-sok sikert kívánunk!

    Keményné Nagy Erika

    oktató – szervező

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Báthory 70. - Jubileumi ünnepség

    Báthory 70. - Jubileumi ünnepség

    Hét évtizeddel ezelőtt, 1954 augusztusában Kereskedelmi Tanulóiskola néven jött létre a Zalaegerszegi SZC Báthory István Technikum jogelődje.

    2024. ápr. 8.


    ZAOL

    Ideiglenes felvételi jegyzék 2024/2025

    Ideiglenes felvételi jegyzék 2024/2025

    Ideiglenes felvételi jegyzék a 2024/2025-ös tanévre

    2024. márc. 20.


    Pusztai Zsuzsanna

    MoneySim viadal

    MoneySim viadal

    Gratulálunk!

    2024. febr. 7.


    Igazgatóság


    Partnereink

    SZC logo

    Zalaegerszegi Szakképzési Centrum


    Zalaegerszegi SzC Báthory István Technikum

    8900 Zalaegerszeg, Báthory utca 58.

    Telefon: +36 92 815 510 / +36 30 224 0542

    E-mail: titkarsag@bathory.edu.hu

    OM azonosító: 203067/012


    2024Zalaegerszegi SzC Báthory István Technikum