SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

OM kód: 203067/012 | 8900 Zalaegerszeg, Báthory utca 58.

Intézmény logo

Zalaegerszegi SzC Báthory István Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2022. szept. 28.


Pusztai Zsuzsanna

  A turizmus világnapját ünnepeltük

  Kassay Tamás világutazó, blogger színvonalas előadásával ünnepeltük az idén a Turizmus Világnapját.

  A turizmus világnapját ünnepeltük

  Iskolánk egyik fő képzési területe, a turizmus. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy a Turizmus Világnapja méltóképpen kerüljön a szakmai programjaink közénk.

  „A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azzal a céllal hozta létre, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére.”1

  Az idei tanévben – kollégánk Hetesi Tamás ötlete alapján – a Világutazó bloggert, Kassay Tamást invitáltuk iskolánkba, aki Mr. Spabook néven is ismert. Szerettünk volna az előadóról minél több információval rendelkezni, ezért a spabook.net oldalát és a facebookblogját követtük. Sok-sok kérdés merült fel előzetesen bennünk, ezért érdeklődéssel vártuk az előadást, amelyre 2022.szeptember 28-án tudtunk sort keríteni, kb. 70 tanuló valamint az érdeklődő kollégák jelenlétében. Az interaktív előadás során a motiváció, a személyes inspirálás került a középpontba, Tamás tapasztalataival fűszerezve! Hogy érzed magad? Mi az, amiért felkelünk reggelente? Hogyan legyünk sikeresek? Szabadidődet mivel töltöd? Nos, a tanulók a kérdésekre a kahoot.com felületen válaszolhattak mobiljuk segítségével!

  Az előadásból megtudhattuk, hogy

  • egy nagyon jó előadásnál mindig van egy szűk kisebbség, akinek nem tetszik, míg a többség számára emlékezetes marad. Ellenben, ha egy előadásra a nézők 100%-a azt mondja, hogy jó volt, néhány perc múlva már nem tudnak felidézni belőle konkrétumot. Tanulság: leendő dolgozóként és vezetőként érdemes ennek szellemében megnyilvánulni.
  • A jövőben az orosz és a kínai nyelv fontossá fog válni, különösen a turizmusban.
  • Mit is jelent a kanapészörf? Fontos eszköz ahhoz, hogy olcsón felfedezhessék a fiatalok a világot és más területeken is inspirálódjanak, tudást szedjenek magukra. Utazni fontos, aki tud, menjen, kanapészörffel a lakhatás ingyenesen megoldható!
  • Miért fontos a Linkedln üzleti közösségi hálózat tagjának lenni?
  • Milyen szerepe van a network – nek az ismertté és sikeressé válás folyamatában?
  • Az influencer-piramis hogyan épül fel? Mindannyian hatással vagyunk egymásra, a legapróbb szinteken is.
  • A turisztikai főiskolai hallgatók Protégé mentorprogramjáról, előnyéről is hallhattunk.

  A saját márka építése rendkívül fontos, amelyben szerepe van az önkéntességnek is! Fontos, hogy a már sikeressé vált emberek visszaadjanak a társadalomnak és példát mutassanak a következő generációknak. A social media egy eszköz, és egyénként mi döntjük el, hogy számunkra és mások számára értékteremtő módon használjuk, vagy sem. Nem érdemes habzsolva fogyasztani a tartalmat, viszont nagyon is kifizetődő gyártani azt. A social media egyik pozitív szerepe az, ha tudatosan megmutatjuk magunkat, a gondolatainkat, a tudásunkat, szakmai eredményeinket, tanulmányainkat és rendszeresen beszámolunk ezekről, mert eljut olyan emberekhez, akiknek épp a mi tudásunkra van szüksége. Számos álláslehetőség, vagy üzleti partnerség indul el ilyen módon – utalt az összefüggésekre Mr.Spabook!

  Nos, honnét is indult a Világutazó Kassay Tamás - az ismertté válás folyamatában? Valahol Azerbajdzsánban kezdődött…motiváltan, inspiráló sikeres embereket példaképként követve. Hol tart most? A turizmus területén szakmailag elismert, a spa területén micro-influencer, és professzionális blogger, aki mára médiatulajdonossá vált és a turizmus hírek műfajában az ország második legolvasottabb szaklapját vezeti. Mindezekről meggyőződhetünk a spabook.net oldalon, és a facebook csoportjaiban.

  A professzionalizmusára egy nagyon apró példa: előadásának PPT-jébe a mi iskolánkról is épített be életkép -fotót, hogy még nagyobb hatást érjen el!

  Tamás! Köszönjük, hogy eljöttél, személyeddel és előadásoddal hozzájárultál az ismeretek bővítéséhez is, és megmutattad, hogy a siker elérhető! Munkádhoz további jó egészséget és sok-sok sikert kívánunk!

  Keményné Nagy Erika

  oktató – szervező

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Javítóvizsgák 2024. augusztus és felkészítő foglalkozások

  Javítóvizsgák 2024. augusztus és felkészítő foglalkozások

  Javítóvizsga témakörök

  2024. júl. 8.


  Igazgatóság

  Tankönyvosztás 2024

  Tankönyvosztás 2024

  Tájékoztató a 2024/2025-ös tanév tankönyvosztásáról

  2024. jún. 27.


  Igazgatóság

  Nyári ügyeleti rend

  Nyári ügyeleti rend

  Tájékoztató a nyári ügyeleti rendről

  2024. jún. 27.


  Igazgatóság


  Partnereink

  SZC logo

  Zalaegerszegi Szakképzési Centrum


  Zalaegerszegi SzC Báthory István Technikum

  8900 Zalaegerszeg, Báthory utca 58.

  Telefon: +36 92 815 510 / +36 30 224 0542

  E-mail: titkarsag@bathory.edu.hu

  OM azonosító: 203067/012


  2024Zalaegerszegi SzC Báthory István Technikum