Hírek
2021. nov. 17.
Tóth Vera
- Beiskolázás
Nyílt nap a Báthoryban
2021.november 17-én látványos, színes programokkal vártuk az iskolánk iránt érdeklődő 8. osztályos tanulókat. Az eseményekről több média hír is született. Iskolánk tanulói is megfogalmazták a nyílt napon szerzett élményeiket.
Nyílt nap az iskolámban
A pályaválasztás alkalmából a 8. osztályos diákoknak a sulim nyílt napot rendezett, hogy megismerjék az itt lévő szakmák szépségeit.
Ennek megvalósításában 12. osztályos iskolatársaim segédkeztek, akik körbevezették a más-más iskolából érkezett nyolcadikosokat.
A mi óráinkra is beült néhány általános iskolás, hogy megfigyeljék, milyenek az órák illetve a tanárok.
Egy séf is érkezett ebből az alkalomból, aki az aulában berendezett rögtönzött konyhában néhány igazán jóízű ételt készített látványos körülmények között. Ezeket aztán meg is lehetett kóstolni. Két osztálytársammal mi ezt meg is tettük, és mondhatom, nagyon ízlettek nekünk a finom falatok!
Élveztük ezt a napot, és reméljük, hogy a nyolcadikos diákoknak is tetszett az iskolánk.
Tóth Dorina 9.D
Tv a kabinetben
2021.11.17-én felkészülten vártuk a zalaegerszegi tévéseket. Az oktató elmondta, hogyan kell megjelennünk, és azt is, hogy ma még jobban koncentráljunk a feladatainkra.
8 órakor bementünk a konyhába, és a tanár úr kiosztotta, hogy a csoportban ki milyen desszertet csináljon. Készült piskótatekercs, linzerkoszorú, Néró teasütemény és égetett tészta (képviselőfánk).
Miután elkészültek a sütik, szünetet tartottunk, és megbeszéltük, hogy ki milyen főételt fog készíteni. Csináltunk tejszínes parajkrémlevest buggyantott tojással, zöldséges rizottót, hal tempúrát salátaágyon, roston sült csirkemellet tejszínes gombamártással és párolt rizzsel, sertésszeletet bakonyi módra galuskával, sertésszeletet hentes módra párolt rizzsel, Stefániát sertés vagdaltból, burgonyapüréből.
Közben megjöttek a tévések, és figyelték, hogy milyen ételt csinálunk és hogyan. Főzés alatt a tanár úr nyilatkozott. Miután készen lettek az ételek, jóízűen megettük őket. Falatozás közben megkínáltuk a pincéreket és tanárukat, ők is elégedettek voltak a végeredményekkel. Majd következett a ,,legjobb rész”, a mosogatás. Mindenki azt a konyharészt takarította ki, ahol főzött. De hát ez is a munkánk része!
Összegezve mozgalmas, fárasztó, de közben örömteli napot hagytunk magunk után.
Nemes Mátyás 10.D szakács szaktechnikus
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Pályaválasztási nyílt napok 2025/2026
Pályaválasztás 2025/2026 Kérjük folyamatosan figyeljék honlapunkat, hogy időben tájékozódhassanak a 2025/2026-os tanév pályaválasztási, beiskolázási eseményeiről.
2024. okt. 3.
Pusztai Zsuzsanna
"Itt van az ősz, itt van újra..."
Divattervező tanulóinkat is megihlette az ősz.
2024. okt. 3.
Igazgatóság